Založ si blog

Čo zajtra?

Sme vôbec schopní sa polepšiť vo forme výberu politikov v náš prospech ? Máme na to 10. marca tohto roku skvelú príležitosť. Keď nerobia zmeny v náš prospech tí hore, musíme urobiť rozhodnutie na zmeny my dolu. Keď povieme, že to nejde, rezignujeme a naozaj to nepôjde, lebo to nechceme. Keď sa už konečne rozhodneme, že sa chceme mať lepšie, tak sme sa zároveň rázne rozhodli na zmenu polikov, ktorí to pre nás dokážu. Zatiaľ poznáme dobre tých, ktorí to pre nás nedokážu! Poznali sme však aj veľkú menšinu tých, ktorí to dokážu. No zatiaľ boli v boji za naše záujmy v podstatnej menšine. Preto je veľmi dobré zmenšiť počet tých, ktorí to nedokážu a nahradiť ich tými, ktorí to dokážu. Tým podstatne zmeníme pomer medzi „dokážu a nedokážu.“ Naraz zistíme, že keď sa správne rozhodneme, prináša to ovocie skôr, ako sme očakávali. Samozrejme nič nejde, keď to nechceme. Všetko ide, ale to musíme chcieť. Že to ide, nám ukázala premiérka Radičová. Ona bola za 22 rokov prvá z doterajších slovenských premiérov, ktorá si jasne uvedomovala (a vo výkone svojej funkcie to i presadzovala), že štát má nezastupiteľnú povinnosť zabezpečiť tri základné piliere jeho stability :

– komplexnú bezpečnosť svojich občanov,

– zabrániť korupcii,

– zabezpečiť samozrejmú vymožiteľnosť práva pre všetkých rovnako.

Ale toto chceme predsa aj my občania. To nám konečne dáva po dlhých 22 rokoch prvý raz punc vážnosti, a to v súlade so zákonom zákonov, Ústavou SR, ktorá v Čl. 2 ods 1, 2 ustanovuje, citujem:

(1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených
zástupcov alebo priamo.

(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom,
ktorý ustanoví zákon.

Tu si konečne uvedomme, že moc vykonávame podľa ústavy my, občania prostredníctvom svojich zástupcov, ktorých si zvolíme. Takže keď zvolíme zle, nemôžeme sa na nikoho hnevať, ale len a len na seba. No a keď nejdeme voliť, zbavujeme sa tak ľahkovážne svojej moci. Je zbavovenie sa svojej moci taká ľahká záležitosť? Je nám jedno akú budúcnosť si pripravujeme? A čo naše deti? Je nám jedno v akom to štáte budú žiť? To nás núti rozmýšľať, zobrať rozum do vlastných rúk a zhodnotiť, čo pre nás títo naši zástupcovia urobili. Pritom je dobré a potrebné odosobniť sa od patetických, platonických vyhlásení najmä v predvolebnej kampani, od „slávnych mien“ a hodnotiť len konkrétny výsledok. Na základe tohto s nimi pozametať tak, ako si to zaslúžia. Všimnime si, že ústava im ukladá v Čl. (2) konať len spôsobom, ktorý ustanoví zákon. Žiadny zákon na Slovensku (ani len skryte) im neumožňuje privádzať nás klamaním do omylu tak, aby nás v takom obrovskom rozsahu okrádali. Zákony máme na Slovensku dobré, ibaže tí, ktorí majú dbať na ich dodržiavanie a tým chrániť naše záujmy, chránia zvrátené záujmy nami zvolených zástupcov, aby nás vo veľkom rozsahu okrádali. To je neodpustiteľná zvrátenosť.

Nakoniec tú zvrátenosť potvrdil aj Európsky súd pre ľudské práva. Pred Európskym súdom zastupoval štát Slovenskú republiku aj Doc. JUDr. Robert Fico. Za jeho zastupovania podali občania mnoho sťažností. Ani raz v nich nevyhral štát. Vo všetkých prípadoch Európsky súd vydal rozsudky, že slovenské súdy porušili ústavné práva toho či onoho občana. Ten istý Fico, neskôr ako predseda vlády, napriek tomu, že mal konkrétne poznatky z Európskeho súdu, čo urobil pre to, aby zamedzil porušovaniu ústavných práv občanov Slovenska? Neurobil nič! Práve naopak. Cez Harabina ešte viac zabetónoval súdnictvo v prospech nami vyvolených.

Teraz vo voľbách považujem za nesmierne dôležité, aby sme zvolili cestu pokračovania v budovaní tých troch základných pilierov demokracie štátu, s ktorými začala pani Radičová, a ktorý úplne samozrejme funguje vo všetkých severských štátoch Európy, Anglicku, Nemecku atď. V týchto menovaných štátoch si občania vôbec nevedia predstaviť, že by to fungovalo u nich inak. Jednoducho by to svojim voleným zástupcom nedovolili. Ten stav si priebežne veľmi starostlivo strážia. Dobre vieme, že akýkoľvek, či len najmenší pokus o zmenu okamžite blokujú mohutnými protestami. A čo my, občania Slovenska, sme oproti občanom týchto štátov menejcenní, nevzdelanejší, chceme žiť horšie ako oni? Ja osobne teda nie.

 

http://www.pravoaspravodlivost.sk

http://www.facebook.com/STRANAPRAVOASPRAVODLIVOST

Nezamestnanosť podľa Fica

08.03.2012

V oblasti nezamestnanosti je situácia zlá. No o poklese reálnej mzdy opäť klame. Klamstvo sa dá štatisticky dokázať pre každého, kto bude chcieť. Aby sme mohli vysvetliť prečo je stav taký, ako ho vidí Fico v tomto bode, musíme sa trocha rozpamätať a vrátiť sa na koniec roku 2008 a do roku 2009. Tu sa dá jasne preukázať, že na takom stave má najväčší podiel [...]

Fico: Slovensko môže po voľbách posunúť dopredu len vláda zložená z malého počtu strán

06.03.2012

V tomto veľmi dobre chápem obrovskú túžbu pána Fica vládnuť s veľkou prevahou. Zažili sme to na vlastnej koži v rokoch 2006 – 2010. Keď nastúpil do vlády, zdedil ekonomiku v dovtedy na Slovensku nebývalo dobrom stave. Veľmi dobré bolo, že nevykonal zmeny, na ktoré sa zastrájal v predvolebnej kampani. Vybral si však „v záujme stability“ skvelých koaličných [...]

Problémy slovenského školstva z prvej ruky

06.03.2012

K školstvu sa na Slovensku vyjadruje kdekto. Niežeby nemohol, môže, máme slobodu prejavu, naštastie, ale či je to relevantné? Prečo sa nikto nepýta študentov? Myslím si, že práve im a ich predstaviteľom by trebalo dať hlas. Hovoria z prvej ruky, z vlastnej skúsenosti. Niekoľko rokov som pôsobila v študentských organizáciách, a preto viem, že naše stredné školy sú plné [...]

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Ukrajina už má od spojencov zbrane bez zákazu útočiť na Rusko. Lotyšsko: Nie všetko sa hovorí nahlas

02.05.2024 06:10, aktualizované: 08:09

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

krizanova

Právo by malo platiť pre všetkých a bez rozdielu. Nechcem, aby bohatí a mocní vládli tejto krajine. A preto som predseda strany PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ. www.pravoaspravodlivost.sk, www.facebook.com/STRANAPRAVOA…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 22500x
Priemerná čítanosť článkov: 3214x

Autor blogu

Kategórie

Archív